Rotosrock @ 45 Special, 4.12.2010

Perinteinen Rotosrock sykkii intohimoisesti lauantaina 4. joulukuuta 45 Specialin lavalla.Tällä kertaa Rotosrockin ohjelmisto rakentuu tuoreiden nousevien yhtyeiden ja vanhojen partojen paluun ympärille. Pienoisfestivaalin uutta ja raikasta linjaa edustavat helsinkiläinen Kap Kap sekä kuopiolainen Neufvoin. Bänditroikan legendaosastoa edustaa ylivieskalainen punkbändi Hemminki P. Liput kesteille maksavat 10 euroa, johon Rotos ry:n jäsenet saavat 2 euron alennuksen.

Hypnoottista, kokeellista rockia esittävä Kap Kap on kerännyt tänä vuonna suitsutusta kriitikoilta, jotka ovat antaneet arvioissaan tähtisadetta bändin debyyttialbumille Holy Are You. Yhtye esiintyi kesällä LCD Soundsystemin ja Chemical Brothersin kanssa Flow-festivaalin avajaiskonsertissa. Nyt bändi saapuu ensimmäistä kertaa Ouluun.

Myös Neufvoinille Oulun keikka on ensimmäinen laatuaan. Rumban Tulevaisuuden tusina -katraaseen jokunen viikko takaperin valittu yhtye soittaa kyseisen aviisin mukaan ”millä tahansa mittapuulla poikkeuksellisen massiivista ja kunnianhimoista indierockia”. Bändin biisit ovat syntyneet myös Rubikissa vaikuttavan laulajakitaristi Anssi Neuvosen kynästä.

Ylivieskasta ponnistava retkue Hemminki P on riekkunut kotimaan keikkapaikkojen lavoilla jo reilu kymmenen vuotta takaperin. Legendaarisesta keikkameiningistään tunnettu bändi on pitänyt viime vuosina hiljaiseloa, mutta viime kesänä yhtye teki paluun Hässäkkäpäivillä. Kansa kuitenkin on huutanut: ”haluamme lisää”. Siispä Rotos ry toteuttaa toiveen ja marssittaa yhtyeen 45 Specialin lavalle.

Rotosrockiin otetaan vauhtia alkuillasta PSK Kaupunni -ravintolassa järjestettävillä Pikkujouluetkoilla. Kello 19.00 käynnistyvillä etkoilukesteillä kuullaan kupletteja ja ralleja Antti Maunun toimesta. Levymusiikista vastaa se toinen niistä Gaylestoista yhdessä apuritonttunsa kanssa. Mikä tärkeintä, piparia on jaossa niin nurkassa kuin nurkan takanakin. Tapahtumaan on vapaa pääsy.