Rotosklubi 01/2018

Untogethers, Neiet, Kadonnut Manner
13.1.2018; Letkunpuiston Helmi
Liput: 6 eur (jäsenille 5 eur)

Rotos ry:n vuoden ensimmäinen klubi-ilta vietetään uudessa Pub & Club Letkunpuiston Helmessä. Ravintola sijaitsee aiemmin elävästä musiikista tunnetun Nuclear Nightclubin paikalla. Rotoksen klubivuosi kajahtaa käyntiin siis komeasti kolmen orkesterin voimin.

Untogethers

Untogethers tarjoaa energisen ryppään kitaravetoista ja rosoista kitarararockia ja vahvoja biisejä! Untogethers syntyi Tampereella, kun monissa liemissä keitetyt soittajat päättivät yhdistää pohjanmaalaiset voimansa ja soittaa mukavalta tuntuvaa musiikkia. Musiikkia joka irtoaa Risto Lehtomaan mielen syövereistä sormia pitkin kitaran kaulaan, sieltä mikrofonien välityksellä vahvistimeen ja ulos vähän liian isolla volyymilla ja vahvalla säröllä. Untogethersin jäsenistön menneestä ja nykyisyydestä löytyy muunmuassa yhtyietä nimeltä: Phonies, Refreshments, Janne Tapio, Mahonies, Supernova Crush, Jeavestone.

Neiet

Neiet on duo, joka kutoo riivattua verkkoa koneiden ja ihmisääni materiaalinaan. Neiet ei määrittele tavoitteitaan, vaan tekee eikä suunnittele: sattuman johdattamana keskittyen, yrityksen kautta erehtyen ja siinä pysyen. Ilmaisun muoto on toisaalta sattuman ja toisaalta realismin sanelemaa, mutta ei rajoittaen vaan päinvastoin – lopputuloksen autenttisuuden mahdollistaen. Onko lopulta niin että Neiet on vain kone, joka reagoi ulkopuolelta tuleviin ärsykkeisiin?

Kadonnut Manner

Kadonnut Manner on oululaisen Lauri Mannerin suomalais-primitivistinen soolokitaraprojekti, jossa rytmikkäällä sormisoitolla matkataan avovire-bluesista aina kokeellisempiin maastoihin. Kartanluvun sijaan luvassa on harhailua John Faheyn jälkiä etsien ja ajoittain ne hukaten. Luvassa on mystistä ja juurevan hypnoottista meininkiä instrumentaalikitaronnin parissa.

Aikataulu

Klo 21 Alakerta aukeaa. Rotosdisco tärisee ekaan bändiin asti.
Klo 21.30 Kadonnut Manner
Klo 22.30 Neiet
Klo 23.30 Untogerthers

Viimeisen bändin jälkeen Rotosdisco. Eli teitä tanssittaa vaihtoehtomusalla DJ Pablo Hetero.