Rotos Loves Paskis 1.–2.2.2013

Rotoksen ja Paskakaupunnin yhteistyön kukkeinta helmeä, Rotos Loves Paskis -klubifestivaalia, vietetään helmikuun ensimmäisenä viikonloppuna jo seitsemättä kertaa. Tapahtuma jatkaa aiempien vuosien viitoittamalla tiellä; vaihtoehtomusiikin genre-rajat paukkuvat iltojen aikana.

Kaksipäiväisessä ohjelmistossa vaikuttavat seuraavat artistit:

KUUSUMUN PROFEETTA, la 2.2.2013

Monipuolisen uran tehneen yhtyeen soinnissa on elementtejä niin progressiivisesta ja psykedeelistä rockista, metallista kuin folkistakin. Ryhmittymä julkaisi kriitikoiden ylistämän tuoreimman albuminsa ”Huutoja hiljaisesta huoneesta” loppusyksystä. Bändin edellinen visiitti Ouluun sijoittuu miltei seitsemän vuoden taakse, iltaan jolloin Lordi voitti Euroviisut. Vähintään yhtä legendaarinen iltama on varmasti tulossa myös helmikuussa.

http://www.moonfogprophet.com/
https://soundcloud.com/ektrorecords/kuusumun-profeetta

FAARAO PIRTTIKANGAS & KUHMALAHDEN NUBIALAISET, pe 1.2.2013

Kyseessä on muutamia kertoja soolo- ja duo-kokoonpanolla täällä nähdyn juurimuusikon ensimmäinen Oulun keikka koko bändin voimin. Luvassa on siis soittoa monipuolisella ja taitavalla puhaltimin vahvistetulla bändillä. Yhtyeen musiikki on sen omien sanojensa mukaan ”omalaatuinen yhdistelmä bluesia, kansamusiikkia, syvää etelän rytmiä ja spirituaalista svengiä, jossa mukana olevan pelimanniryhmän rikas instrumentaatio kohtaa Pirttikankaan maaniset sanoitukset”.

http://www.faaraopirttikangas.fi/

BLACK LIZARD, pe 1.2.2013

Keväällä debyyttialbuminsa julkaisevan helsinkiläisen Black Lizardin musiikissa kaikuu 60-luvun psykedeelinen garage ja 90-luvun alun kitarasurina omaperäisin maustein ryyditettynä. Kyseessä voi olla yksi vuoden 2013 puhutuimmista ilmiöistä.

https://soundcloud.com/bllpc

RAINBOWLICKER, pe 1.2.2013

Helsinkiläisyhtye saapuu soittamaan raivokasta, mutta tanssittavaa, kenties punk tai clash-jälkiliitteellä kuvailtavaa elektroa. Suomalaisen melu-hardcoren klassikkobändin Creepy Crawlien riveistä tuttu Peppi hoitaa huuto- ja lauluasiat siihen malliin kohdilleen, että lopputuloksesta tulee mieleen Shampoo ja Le Tigre yhdistettynä rankemman sortin elektroniseen räksytykseen. Bileet ja mellakka!

http://www.youtube.com/watch?v=KL_bvNLgCk8
http://rainbowlicker.bandcamp.com/

VISTO, pe 1.2.2013

Nimensä mukaisesti yhtye takoo inhan kieroa punkia, jonka vaikutepiirissä tuoksuu sopivalla tavalla kotikaupunkinsa möykkähistoria.

http://visto.bandcamp.com/

AVASAXA, la 2.2.2013

Tamperelaisbändi on hämmentänyt elektronista sointiaan post rock- ja shoegazing-vaikutteilla. Yhtyeen keikan taustalle tullaan projisoimaan visuaalista herkkua, joten intiimissä klubiympäristössä tullaan kokemaan tyydytystä jokaiselle aistille.

http://avasaxa.tumblr.com/

ATOM MOUTH GIMLIES, la 2.2.2013 (PERUTTU!) TILALLA SAASTE.

Siilinjärven, Jyväskylän ja Turun alueille levittäytynyt Atom Mouth Gimlies soittaa kenties englannin kielen adjektiivillä ”demented” kuvailtavaa rokkia. Tämä Apinoiden planeetan Hurriganes soittaa autotallimöykkäänsä äärimmäisen autistisella otteella, välittämättä musiikillisista konventioista, yleisestä säädyllisyydestä tai fysiikan laeista.

https://soundcloud.com/atommouthgimlies

MANTEREET, la 2.2.2013

Lauantaille saadaan korkkauksen juhlaa, kun oululainen Mantereet soittaa ensimmäisen keikkansa. Bändin tiukasti post rockin piirissä liikkuva instrumentaalimusisointi on herättänyt kotikaupungissa jo sen verran kuhinaa, että livekohtaamisesta tulee varmasti sähköntäyteinen.

https://soundcloud.com/mantereet

LIPUT:

  • Kahden päivän lippu 22 euroa
  • Perjantai 12 euroa
  • Lauantai 14 euroa

Maksut sisältävät myös narikkapalvelut. Ennakkolippuja saa hankittua Levykauppa Äxästä.