Bändivaihtoilta Nuclear Nightclubissa

Rotos ry, kuopiolainen Savon Popmusiikki ry ja Elmujen välistä bändivaihtoa tukeva Rytmi-Instituutin Roadness-hanke tarjoavat elävää musiikkia Kuopiossa ja Oulussa.

Perjantaina 16.11. Oulun Nuclear Nightclubissa esiintyvät kuopiolaiset SO THEY MADE MACHINE ja STEREOIDS sekä oululainen DIAN.

So They Made Machine on kolmen kieron savolaisen mielikuvaa peilaava hardrockpumppu. Nykyisin savolaista järjenjuoksua korostetaan neljän miehen voimalla. Triona liikkeelle lähtenyt nuoruuden kiukku on kehittynyt edellisen viiden vuoden hikoilun ja kiroilun myötä virtaviivaisemmaksi hardrockin ja junttagrooven saloja itseensä kätkeväksi muotiksi.

Stereoids on kesällä 2011 perustettu energinen punkrock-trio Kuopiosta. Bändin keikoilla yhdistyvät punkrockin energia ja tarkaksi hiottu yhteissoitto. Keväällä 2012 Stereoids voitti Kuopio Rockcockin ja Henry’s Pubin järjestämän bändikisan, josta palkintona oli esiintyminen Rockcockin päälavalla.

Oululaisia näissä kinkereissä edustaa DIAN, vuonna 2001 perustettu oululainen rock-bändi, jonka musiikki on sekoitus raskasta cross-over -rockia ja letkeän funkkeja grooveja. Bändi julkaisi alkuvuodesta 2012 ensimmäisen täyspitkän levynsä Burn Together. Uusimman levynsä lisäksi bändi on julkaissut 10-vuotisen uransa aikana useita demo-ja promoäänitteitä, pyörinyt arvosteluissa ja kilpailuissa eri musiikkimedioissa sekä keikkaillut ympäri Suomen rokkibaareja.